Vrede volgens Myrna

 
21 sep 2015, by Karin in Motiveren inspireren, Vrede volgens, War Child

Ontmoet yogadocente Myrna van Kemenade van yogastudio Yogadreams in Zaandam.

Myrna is een spirituele veelzijdige vrouw met een grote passie voor yoga en het coachen van mensen of zoals zij zelf zegt: het voeden van de ziel. Al meer dan 15 jaar geeft zij les in Ashtanga vinyasa, Stress-relief, Mindfulyoga &meditatie. Deze lessen geeft zij in haar eigen Yogastudio Yogadreams (www.yogadreams.nl) en op retraites in het buitenland, waar zij je aanmoedigt om yoga te integreren in je dagelijkse leven om op die manier jouw doel in het leven te vinden en het leven te vieren. Daarnaast kun je dagelijks haar yogalessen via het On Demand kanaal NPO Spirit. Klik hier voor meer informatie. Jullie kunnen je voorstellen dat ik ongelofelijk blij en trots ben dat zij de les verzorgd tijdens Yoga voor Vrede.

Myrna van Kemenade

Vrede volgens Myrna

Voor mij is vrede op wereld niveau een manier van omgaan met elkaar waarin respect en zorg centraal staan. We zijn allemaal verschillend, met verschillende geloofsovertuigingen en meningen maar in de kern willen we allemaal hetzelfde. En dat is liefde. Liefde is een groot begrip en kan verschillende dingen omvatten. Ik denk gewaardeerd worden voor wie we zijn en in harmonie met elkaar kunnen leven een groot onderdeel daarvan is. We willen liefde geven en ontvangen, een samenspel. We zouden samen door het leven moeten dansen!

Waarom is er geen vrede?

Naar mijn inziens is er geen vrede door het ego. Het ego wil vasthouden aan dat wat onze waarheid is en daar is niets mis mee als je de ander in zijn waarde laat om zijn of haar andere overtuiging. Het gaat mis als we macht willen hebben over de ander en denken dat onze gedachte alleen de juiste zijn. Dan ontstaat er on-vrede en dus oorlog op grote of kleine schaal. Religie is daar het beste voorbeeld van. Daarom vind ik yoga zo mooi, het is voor iedereen en is niet aan één religie gebonden. Er komen aspecten in voor vanuit allerlei richtingen en juist die mengeling van alle mooie inzichten van verschillende religies en eeuwenoude wijsheden maakt het interessant.

Als meer mensen het ego , wat we overigens ook nodig hebben in positieve zin voor onze daadkracht, het niet zouden laten overheersen. Dan zou er meer vrede zowel innerlijk als op wereldniveau zijn.

Hoe bewaar je vrede in je eigen leven?

Ik houd de vrede in mijn eigen leven door elke dag bewust te zijn van mijn handelingen, woorden en omgang van mensen. Dat wil niet zeggen dat ik nooit boos ben, verkeerde dingen doe of zeg, maar weet het wel te erkennen en kan er vervolgens met liefde mee omgaan. Ik zeg altijd: “zo binnen, zo buiten”. De wereld en de mensen om mij heen zijn als een spiegel voor mij. Als ik liefde voel van binnen , ontvang ik liefde terug in al zijn mooi vormen. Ik zeg ook altijd: “alles komt en gaat, liefde blijft”.

Ik plaats elke dag de intentie van die dag en meestal is dat liefde. Ik leg mijn handen op mijn onderbuik en adem daar diep in en uit zodat ik in contact sta met mijn intuïtie, er is niet voor niets het gezegde: het onderbuik gevoel. Je voelt en weet of iets klopt of niet. Die energie laat ik stromen de gehele dag en probeer vanuit daar te handelen.

Foto: gemaakt door Chantal Ariens

Laat je reactie achter

Ik vind het leuk als je laat weten hoe jij erover denkt.