Vrede volgens Lotte

 
16 dec 2014, by Karin in Vrede volgens

Ontmoet Lotte, een collega van mij die naast haar werk als stewardess tevens zeer creatief is. Lees hieronder hoe zij tot een geweldig initiatief kwam en wat volgens haar vrede is.

Lotte Verweij

Vrede volgens Lotte< Tijdens ons werk als stewardess vliegen we letterlijk van de ene hotelkamer naar de andere. Elke keer komen we aan in een gespreid bedje, een schone badkamer, een plek waar ik na een lange dag ontspan en aankom.
Toen ik laatst mijn hotelkamer in Barcelona verliet en omkeek of ik echt alles had ingepakt realiseerde ik me; zo meteen komt iemand deze kamer schoonmaken, zo treft hij/zij deze kamer straks aan. Ik keek nog een keer om; dekens aan de kant, handdoek gebruikt…Diegene die hier zo binnenkomt is niet alleen maar een schoonmaker, dat is een mens net als ik; met een eigen verhaal, met eigen ideeën en gevoelens. Met dat besef ontstond er een gevoel van dankbaarheid en verbondenheid. Een verbinding van mens-tot-mens, los van rollen of functies. Het besef dat iedereen er toe doet en dus iedereen op zijn eigen manier bijdraagt; voor of achter de schermen!

Daarmee ontstond ook de wens om zo iemand (achter de schermen) te laten weten dat hij/zij er toe doet, iets voor mij betekent, iets voor mij mogelijk maakt! Een klein persoonlijk gebaar van dankbaarheid; kleine kaartjes zijn het geworden. Spreadalittlelove. Een goede vriendin en illustratrice was meteen enthousiast en maakt de afbeeldingen voor de kaartjes. Op de achterkant is er ruimte voor een persoonlijk berichtje.

spread a little love2

Vrede volgens Lotte

Zullen de kaartjes meer vrede op aarde brengen? Ik denk dat alle intenties tellen, alle momenten van verbinding zijn momenten van vrede. Dus als je mij vraagt wat is vrede? Dan zeg ik; je verbonden voelen!


Er is geen vrede omdat wij ons zijn gaan richten op onze verschillen in plaats van op onze overeenkomsten. Wij en zij denken, in plaats van ons te realiseren dat er alleen maar een WIJ is.


Zelf bewaar ik vrede in mijn eigen leven door blij te zijn met elke kleine stap, elk kleine initiatief die de heelheid laat zien en dankbaar zijn voor al die mensen om mij heen die daar op hun eigen manier aan bijdragen. Hoe klein ze ook lijken…

Lotte

Laat je reactie achter

Ik vind het leuk als je laat weten hoe jij erover denkt.