Vrede volgens Kgo Tso

 
21 jan 2015, by Karin in Motiveren inspireren, Vrede volgens

Ontmoet Kgo tso, een gids die ik heb leren kennen tijdens een tour op Robbeneiland. Hier zat hij gevangen vanwege zijn werk voor ANC. Zes jaar van zijn jonge leven (hij was 21 jaar toen hij daar aankwam) heeft hij op Robbeneiland doorgebracht.

kgo tso

Aangezien elke politieke gevangene ervan overtuigd was dat Apartheid ooit tot het verleden zou behoren, was het uitermate belangrijk de gang van zaken te bespreken als dit zou gaan gebeuren. Dus werd er elke dag twee uur met elkaar gediscussieerd en gedebatteerd. Men ging de confrontatie met elkaar aan en alles wat besproken werd, werd op papier gezet en in het moestuintje van Nelson Mandela in de aarde begraven. Dit alles uiteraard niet zonder gevaar, als dit zou worden ontdekt was langdurige afzondering in de isoleercel je lot. Goed gezinde bewakers zorgden er vervolgens voor dat het geschrevene naar het vastenland werd gebracht. Dit was belangrijke informatie voor de medestrijders die de strategie verder konden gaan uitvoeren.

Kgo Tso vertelt nu als vrij man zijn verhaal en dat van veel van zijn kameraden. Laat dit nooit vergeten worden en laten wij er onze lessen uit leren.

Peace according to Kgotso Peace is love understanding harmony and friendship.

There is no peace because we stopped talking to eachother.

I keep peace in my life by being accomodating, understanding and to listen more.

Kgo tso

Laat je reactie achter

Ik vind het leuk als je laat weten hoe jij erover denkt.