Vrede volgens Irene

 
21 sep 2015, by Karin in Motiveren inspireren, Vrede volgens, War Child

Ontmoet Irene, een muzikale vrouw met een grote passie voor yoga en genezing. Na drie jaar als arts gewerkt te hebben in een ziekenhuis en verpleeghuizen heeft zij in Australië de ISHTA (Hatha) yoga opleiding gevolgd en in Nederland een Yin Yoga opleiding. Op dit moment werkt ze als Jeugdarts, geeft zij yogalessen in Amsterdam waarbij muziek en mantra’s een speciale rol spelen en verzorgt zij diverse retraites. Haar absolute passie is om een ruimte te faciliteren waarin mensen zich veilig voelen en zichzelf kunnen herinneren aan hun unieke schoonheid en onbegrensde potentieel.” Jullie kunnen je voorstellen dat ik het heel bijzonder vind dat zij de les van Myrna van Kemenade gaat begeleiden met haar gitaarmuziek tijdens Yoga voor Vrede.

Irene Sportel vrede volgens

Vrede volgens Irene

Vrede is acceptatie voor alles wat is.

Waarom is er geen vrede

Omdat we ons regelmatig identificeren met wat we hebben, niet met wat we zijn. Een auto, huis, relatie zijn dingen/situaties die ogenschijnlijk belangrijk zijn om na te streven. In het geval van oorlog: stukken land, wapens, manschappen. Oorlog is een spiegel, een projectie van de oorlog in jezelf.

Maar we zijn niet wat we hebben, een besef dat gelukkig langzamerhand steeds meer de maatschappij binnen sijpelt. Zodra we ons bewust worden van wat we zijn; puur bewustzijn, liefde, vrede, onbegrensd potentieel, ontstaat er niet alleen vrede in jezelf, maar ook in je directe omgeving. Je hoeft niet meer zozeer te knokken voor een mooie auto, een lieve partner of een betekenisvol bestaan, omdat je je realiseert dat jij liefde BENT, ongeacht externe omstandigheden. Dan verdwijnt de strijd, ontstaat de ontspanning. En trek je vanzelf mooie omstandigheden aan.

Hoe bewaar je vrede in je eigen leven

Ik bewaar de vrede in mijn eigen leven door regelmatig naar binnen te keren. In de dagelijks drukte van een stad als Amsterdam word ik daartoe extra uitgedaagd. Op de fiets in het drukke verkeer, in een lange rij, op weg naar mijn werk, op allerlei momenten waarop ik voel dat er onrustige kriebels in me ontstaan, keer ik met mijn aandacht naar binnen. Door op mijn ademhaling te letten of de focus naar mijn hart te brengen, wordt het al heel snel heel stil. Het blijft een oefening. Iets wat deze practice enorm heeft versneld is Shin-do, naar Nederland gebracht door Jose Antonio Manchado. Shin-do is een Tibetaanse Energetische Healing techniek. Als arts hield ik me vaak vast aan de voorgeschreven protocollen, maar ik miste iets; hoezo zou een pil iemand beter kunnen maken? Wat doen we dan met de echte oorzaak van de ziekte? Sinds ik Shin-do sessies doe met mensen en evenementen organiseer samen met Jose Antonio, ervaar ik meer dan ooit dat wij allemaal toegang hebben tot gezondheid en geluk. De sleutel? Luister naar je hart, niet naar je hoofd :)

En misschien hebben mijn ouders me wel een klein zetje gegeven, door me de naam Irene (afgeleid van de Griekse naam Eirene; Godin van de Vrede) te geven :)

Laat je reactie achter

Ik vind het leuk als je laat weten hoe jij erover denkt.