Vrede volgens Elly

 
15 jul 2014, by Karin in Vrede volgens

Ontmoet Elly (mijn moeder), een pittige dame van 80 jaar. Als geen ander weet zij hoe heftig, beangstigend en schadelijk oorlog is. Op haar 5e verjaardag tijdens de 2e wereldoorlog is het huis waarin zij woonde met haar ouders, broer en zus volledig verwoest tijdens het bombardement in Rotterdam. Maar zij kent geen haat en heeft mij en mijn zus opgevoed met belangrijke waarden in het leven zoals lief zijn en zorgen voor anderen, humor maar ook kritisch kunnen zijn.

el canta

Vrede volgens Elly
in harmonie met elkaar leven

Vrede lukt niet vanwege de grote ego’s van mensen die alleen maar meer en meer willen.

Wat ik zelf doe om de vrede te bewaren is inzien dat ik blij moet zijn met wat ik heb. Ik heb genoeg.


Klik hier om het verhaal van mijn moeder te lezen op dit blog.

Laat je reactie achter

Ik vind het leuk als je laat weten hoe jij erover denkt.