Integratieve werkwijze

 

gras

Kennismaking

Een prettige en veilige sfeer ontstaat door wederzijds respect en vertrouwen. In een vrijblijvend gesprek van een halfuur is er de mogelijkheid om met elkaar kennis te maken en te voelen of die essentiële ‘klik’ er is. Mocht je besluiten het begeleidingstraject bij mij in te gaan, dan maken wij een afspraak voor een intake-gesprek.

Intake-gesprek

Het intake-gesprek staat in het teken van datgene wat bij jou speelt en waar je aan wilt werken. Nadat jouw hulpvraag in kaart is gebracht, zullen er doelen geformuleerd worden. Tevens worden verwachtingen uitgesproken en afspraken gemaakt over het te volgen traject.

Vervolgtraject

In de sessies die volgen zal er gebruik gemaakt worden van methodieken uit diverse therapiestromingen. Zo kunnen naast gesprekken en opdrachten, ook trancetechnieken een onderdeel uitmaken van een traject. Trance is een naar binnen gerichte aandacht die je in staat stelt in contact te komen met alle hulpbronnen en mogelijkheden die in je onbewuste zijn opgeslagen. Zodoende leer je jezelf steeds beter kennen en ben je in staat ongewenste situaties te herkennen en om te buigen naar dat wat voor jou wenselijk is.

Tijdsduur

Doordat het traject volledig is afgestemd op jou en jouw hulpvraag, is van te voren moeilijk vast te stellen hoe lang een traject exact duurt. Over het algemeen gaat het om kortdurende trajecten (8 – 15 sessies van gemiddeld een uur), die tussen de 3 tot 6 maanden in beslag nemen.

Wil je nu alvast iets meer weten over de therapeut? Hier lees je wie Karin van Bulderen is.