Hang je eigen slingers op

 
11 mrt 2015, by Karin in Psychologie, relaties

Er zijn van die mensen die precies weten hoe ze voor zichzelf en voor anderen het leven tot een feestje weten te maken. Zo ook Willem, taxichauffeur. Niet zo maar een taxichauffeur, maar één die besloot, na zijn carrière als KLM medewerker bij de afdeling Engineering and maintenance, een nieuwe weg in te slaan. Ik had het geluk deze vrolijke man te ontmoeten toen ik mijzelf na een vlucht op een taxiritje naar huis trakteerde.

Willem taxichauffeur

“Ga lekker zitten wijfie. Zin in een drankje, pak gerust uit de koeltas. Lekkere chocoladebal erbij of liever iets gezonds. Een mandarijntje heb ik ook voor je. We moeten nog even wachten op de Aziatische crew, maar maak het je gemakkelijk”.

Terwijl ik lekker een Kitkat aan wegknagen was, hoorde ik vrolijke Engelse begroetingen. “Nice to see you again, Sit down, relax and get something to drink or eat”. Een uitgeputte crew uit Hong Kong nestelde zich achterin de auto en Willem startte de auto.

Deze man kende iedereen bij naam en ook voor deze crew was hij geen onbekende. Er werd gelachen, gekletst en geconsumeerd. Mijn koffer werd voor het huis neergezet en ik kreeg een dikke knuffel als afscheid die ik graag beantwoordde. Dit taxiritje zal ik niet snel vergeten en dat komt door Willem. Zijn kleine handelingen, waarschijnlijk voor hem zo heel gewoon om te doen, maken het verschil. Deze bijzondere man weet dat je na een vlucht gewoon even verwend moet worden.

Bedankt Willem, niet alleen voor je goede zorgen maar vooral voor de bevestiging van de aloude wijsheid:

leven is een feest

 

 

Laat je reactie achter

Ik vind het leuk als je laat weten hoe jij erover denkt.